Workshop of webinar Groen Kennisnet

Wat heeft Groen Kennisnet te bieden, hoe kun je dat allemaal vinden en wat kun je ermee voor je onderwijs en eigen professionalisering? Groen Kennisnet verzorgt workshops op locatie of een online webinar waarin groepen docenten of professionals zich oriënteren op wat dit kennisplatform hen kan bieden en ervaren in korte praktische oefeningen hoe dat werkt. Workshop of webinar wordt gratis aangeboden door Groen Kennisnet.

Achtergrond

Groen Kennisnet ontsluit kennis voor voedsel  en groen door deze te borgen, te ontsluiten en vindbaar te maken. Deze kennis omvat o.a. vakbladartikelen, video’s, leermateriaal, rapporten en presentaties. Deze kennisbronnen worden kosteloos beschikbaar gesteld op www.groenkennisnet.nl. De Kennisbank met ruim 300.000 vrij beschikbare kennisbronnen wordt doorlopend aangevuld. Hiermee biedt GKN een goede kennisbasis voor het groen onderwijs en voor de groene professionals voor het actualiseren van het onderwijs, het maken van opdrachten en voor professionalisering in het onderwijs en in de praktijk.

Uit onderzoek naar het gebruik van deze kennisbronnen, blijkt dat veel docenten en van aoc’s en het hao en professionals in de groene sector niet weten wat Groen Kennisnet voor hen kan betekenen. Daarom verzorgt Groen Kennisnet workshops voor docenten en professionals op locatie.

Tijdens de webinar of workshop geven medewerkers van Groen Kennisnet een toelichting op de mogelijkheden van Groen Kennisnet en de wiki ‘Informatievaardigheden voor MBO-groen’ met aandacht voor copyrights en zoektips. Sinds de coronacrisis is de workshop nu ook als een online webinar beschikbaar.

Voor de verzorging van deze workshops en webinars rekent Groen Kennisnet geen kosten. Onderwijslocaties (AOC, HAO), docentengroepen, studentengroepen HAO, CIV- of COE-teams of, samenwerkingsverbanden kunnen een workshop of webinar aanvragen.

Voorwaarden

  • De workshop wordt op locatie van de deelnemers verzorgd. Voor de webinars ontvangen de deelnemers een uitnodiging van Groen Kennisnet via MS Teams.
  • De deelnemers beschikken over een device (ipad of laptop). Bij de workshop op locatie faciliteert de aanvrager een leslokaal met beamer en goede wifi-verbinding.