Wat kan Groen Kennisnet voor jou betekenen?

Groen Kennisnet biedt bedrijven, onderzoekers, docenten en gebruikers de mogelijkheid om informatie te ontsluiten. Dit doen we via verschillende middelen:

  • We voeren kennisbronnen toe aan onze collectie (>300.000 bronnen), metadateren deze en maken deze full-text vindbaar via onze zoekmachine zodat deze goed vindbaar zijn.
  • We maken dossiers over onderwerpen die meer aandacht behoeven. Hierin bundelen we kennisbronnen, nieuws, video’s en leermateriaal (voorbeeld: dossier stikstof).
  • We richten portals in waardoor we informatie en kennisbronnen kunnen bundelen met video’s, dossiers, leermaterialen, wiki’s, agenda en nieuws. Het is ook mogelijk om portals met een eigen webdomein en vormgeving te creëren, binnen de kaders van ons huidige CMS en weblayout. Als klant is het mogelijk dat u zelf toegang krijgt tot het CMS en zelf de redactie verzorgt voor uw website. (voorbeeld: Dierenwelzijnsweb).
  • Via onze wiki’s ontsluiten we op een zeer laagdrempelige manier leermaterialen voor het onderwijs of voor bedrijven. Door de uitgebreide mogelijkheden van de wiki’s behoren ook zelftoetsen tot de mogelijkheden. (voorbeeld: Leerboek Natuurinclusieve landbouw)